"بياعتنايي به مرجعيت ديني، اعتقاد به از بين رفتن مرجعيت اجتماعي روحانيت و طرح اعتقاد اسلام بدون روحانيت، يكي ديگر از نشانههاي اين جريان انحرافي است كه ريشه چنين اعتقاداتي را در نوع رفتار سياسي، اجتماعي و فرهنگي اعضاي اين جريان به وضوح ميتوان مشاهده كرد. "
مقدمفر انسان محوري يا به تعبير ديگر اومانيسم اسلامي در مقابل اسلاممحوري و خدامحوري را يكي ديگر از مشخصات بارز انحراف فكري اين جريان ذكر كرد و آنرا ريشه انحراف بسياري از جريانات مشابه در گذشته دانست.
وي طرح و تبليغ مفهوم صلح جهاني با معنايي متضاد از فرهنگ قرآني را يكي ديگر از علائم انحراف فكري اين جريان دانست و گفت: اين ديدگاه مقابل فرهنگ قرآني كه در آيه "اشداء علي الكفار رحماء بينهم " بيان شده، قرار دارد.
"عدالتمحوري با رويكرد مساوات " يا به عبارت ديگر "عدالت توزيعي " و نيز "رويكرد مثبت به مدرنيته در عين تظاهر به سنتگرايي " از ديگر مواردي بود كه مديرعامل خبرگزاري فارس از آن بهعنوان نشانههاي اين جريان انحرافي نام برد.
مقدمفر از ديگر نشانههاي اين جريان انحرافي را عرفانگرايي كاذب و معناگرايي خرافهآميز برشمرد و اظهار داشت: آنچه درباره ارتباط برخي از اين افراد با اجنه گفته ميشود، حقيقت دارد اما نبايد جريان انحرافي را در اين مساله خلاصه كرد، چراكه مشكل اصلي اين جريان جنگيري نيست و انحراف آنها بسيار عميقتر است.
مديرعامل خبرگزاري فارس يكي ديگر از علائم انحراف اين جريان را زير سؤال بردن مديريت الهي انبيا ذكر كرد و از التقاط فكري جريان منحرف به عنوان التقاطي كه تاكنون در كشور بيبديل بوده و تجربه نشده است، ياد كرد.
مقدمفر قدرتطلبي و ميل به تصاحب كانونهاي قدرت را از ويژگيهاي ديگر اين جريان منحرف برشمرد و در پايان تأكيد كرد: ماهيت جريان انحرافي تا امروز در اين 13 مورد خلاصه ميشود و اين موارد برآورد يا تحليل نيست، بلكه بهطور مصداقي وجود دارد، البته موارد متعددي در خصوص اهداف و تاكتيكهاي اين جريان وجود دارد كه در فرصتهاي بعدي به آن پرداخته خواهد شد.
شاخصهاي اشاره شده:
1- قدرتطلبي
2- مطلقانگاري خود و خودمحوري
3- التقاط فكري
4- استفاده ابزاري از موضوع مهدويت
5- تأكيد افراطي بر باستانگرايي و ايرانيت
6- عدم اعتقاد به ضرورت حاكميت ولايت فقيه در زمان نزديك به ظهور
7- قائل بودن به اسلام بدون روحانيت
8- انسانمحوري بر مبناي التقاط تفكر اسلامي و اومانيسم
9- صلح جهاني با معنايي متضاد از فرهنگ قرآني
10- عدالتمحوري با رويكرد مساوات (عدالت توزيعي)
11- عرفانگرايي كاذب، معناگرايي خرافهآميز 12- زير سوال بردن مديريت الهي انبيا
13- تظاهر به سنتگرايي در عين اعتقاد به مدرنيته
نظرات شما عزیزان: